április 2024

ZöldOkos Kupa Tökmag - 3-4. évfolyamos Hajdú-Bihar vármegyei kisdiákok versenyeztek a fenntarthatóság jegyében

 

 

2024. április 26-án került megrendezésre a ZöldOkos Kupa Tökmag elnevezésű csapatverseny Hajdú-Bihar vármegyében. A rangos megmérettetést a 2024. évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét főszervezőjének, az Alapértékek Nonprofit Kft.-nek a megbízásából, pilot jelleggel szervezte meg a hajdúszoboszlói Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola.

A ZöldOkos Kupa Tökmag egy többfordulós fenntarthatósági tudásverseny 3-4. évfolyamos Hajdú-Bihar vármegyei diákok számára, amely a nagysikerű Kárpát-medencei ZöldOkos Kupa Magonc (5-6. évfolyam) és ZöldOkos Kupa Palánta (7-8. évfolyam) versenyek mintájára valósult meg.

A verseny 3 fordulóból állt: 2 márciusban lezajlott online előfordulóból és 1 személyes jelenléttel zajló vármegyei döntőből. A 147 tanuló részvételével lebonyolított előfordulók eredményei alapján a vármegye legjobb 12, három fős csapata jutott a döntőbe.

A kisdiákoknak a levegő és élővilága, a szabadidő, a körforgásos gazdaság, a szelektív hulladékgyűjtés és a tudatos fogyasztás témáiból összeállított feladatsorban kellett megmutatni tudásukat. A döntőre egy előzetes projektfeladatot is megvalósítottak a csapatok: hulladékok újrahasznosításával bevásárlótáskát készítettek a tudatos vásárlás jegyében. A rendkívül kreatív alkotásokat nagyon ötletes és színvonalas prezentációban mutatták be. A szemléletformáló verseny során nagyon sok hasznos tudással gazdagodtak a gyerekek, támogatóinknak köszönhetően pedig értékes díjazásban részesültek.

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek!

 

A vármegyei döntő végeredménye:

 

I.    helyezett: Okos elefántok csapat - Ibolya Utcai Általános Iskola, Debrecen

Csapat tagjai: Németh Luca Noa, Mezei Flóra, Kulcsár Endre

Felkészítő: Szász-Wéber Ágnes

 

II.   helyezett: Felfedezők csapat - Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Hajdúszoboszló

Csapat tagjai: Hosszú Zsombor, Sándor Rozina, Bozóki Tibor Bálint

Felkészítő: Huszti Andrea

 

III.  helyezett: Verhetetlen denevérek csapat - Ibolya Utcai Általános Iskola, Debrecen

Csapat tagjai: Daróczi Lili, Kocsis Liliána, Csedreki Lia

Felkészítő: Szász-Wéber Ágnes

 

További képek hamarosan!

 

 

 

Tehetséggondozás

 

A Pedagógiai Szakszolgálat Hajdúszoboszlói Tagintézménye a kiemelten tehetséges tanulók számára biztosít önismereti foglalkozásokat. A kiválogatott tanulók tehetségszűrést követően kerültek be a programba. A képeken az aktuális projektfeladat kreatív megvalósítása közben a 6. osztályos tanulók láthatók.

 

Mozaik Kiadó „netVerseny”

 

 

A Mozaik Kiadó országos tanulmányi versenyének döntőjére 2024. április 13-án nyolc helyszínen került sor.

Budaörs, Budapest, Győr, Kecskemét, Miskolc, Pécs és Szeged mellett Hajdúszoboszlón, a Pávai Vajna Ferenc Általános Iskolában 78 általános iskolás tanuló írta meg egy vagy több tantárgyból a feladatsort.

Az eredményhirdetés 2024. április 27-én 11 órától lesz Szegeden az Agórában.

Sok sikert kívánunk a résztvevő diákoknak!

 

Együtt, egymásért szemléletformáló gyermekrajz-pályázat

Az Éltes Mátyás Általános Iskola és Kollégium, valamint az EGYMI által meghirdetett „Együtt, egymásért” című szemléletformáló megyei rajzpályázaton Sóvágó Sára 6. osztályos tanulónk 3. helyezéstért el. Felkészítő nevelője: Joó-Tamás Henrietta Gabriella. Tóth Lili Noémi 8.b osztályos tanuló különdíjban részesült. Felkészítő nevelője: Telegdi Edit

Gratulálunk a díjazottaknak!

A pályázat célja az volt, hogy a gyerekek a képzőművészet segítségével megfogalmazzák gondolataikat a fogyatékossággal élő személyekkel kapcsolatos élményeikről, a segítségadás lehetőségeiről. A kiállítás a Szoboszló Art Műhelyben tekinthető meg.

 

Möbiusz matematikaverseny

 

2024. március 27-én rendezték meg Szentpéterszegen a Möbiusz matematikaversenyt, ahol nagyszerű eredményeket értek el iskolánk tanulói.

1. évfolyam:

Bognár Bálint III. helyezés (felkészítő: Horváth Márta)

Takács Fanni VI. helyezés (felkészítő: Kuruczné Nagy Anikó)

2. évfolyam:

Molnár Luca III. helyezés (felkészítő: Tóthné Vincze Krisztina)

Molnár Fanni VI. helyezés ( felkészítő : Tóthné Vincze Krisztina)

3. évfolyam:

Papp Károly Bendegúz 12. helyezés (felkészítő: Kathona Mónika)

Péter Barnabás 14. helyezés (felkészítő: Kathona Mónika)

Gratulálunk az eredményes versenyzéshez!

 

Aranyhangszál tehetségkutató és minősítő verseny

 

A Nádudvari Kövy Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola „Aranyhangszál” versenyén klasszikus ének szóló kategóriában Kiss Inez és Karika Natália arany minősítést kapott. Kamara csoportban Kiss Inez, Karika Natália és Török Zsolt szintén arany minősítést ért el. Felkészítő nevelőjük: Szűcs Henriett

 

Gratulálunk a szép eredményekhez!