március 2024

Kincskereső irodalmi vetélkedő

 

 

Hagyományainkhoz híven idén is megrendeztük a 7-8. osztályos korcsoportnak a területi Kincskereső irodalmi vetélkedőt.

E versennyel az olvasás iránti érdeklődés felkeltése, az olvasás szeretetének fenntartása, a gyermekek olvasáskultúrájának fejlesztése és az iskolák közötti kapcsolat erősítése a célunk.

2024. március 26-án 7 csapat mérte össze tudását.

Idén Diana Soto egyik regényére esett a választásunk, a Kitka Bence Balatonalján című műre.

Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben az évben is együtt dolgozhattunk a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár gyermekkönyvtárosaival.

Ezúton mondunk köszönetet Magyarné Pogonyi Tündének és Pálfi-Semjéni Ritának a feladatok összeállításáért, a 9 fordulós verseny levezetéséért.

A zsűri tagjai között helyet foglalt Tóthné Németi Ilona, iskolánk magyar-német szakos tanára, igazgatóhelyettese és Magyarné Pogonyi Tünde.

A vetélkedőn izgalmas és nagyon szoros versengés alakult ki, melynek a következő eredménye született:

  1. Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola csapata:

Czibere Liliána

Kovács Jázmin

Tóth Fruzsina

felkészítő pedagógus: Molnár Enikő Ilona

 

  1. Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola csapata:

Kocsis Jázmin

Kovács Anna

Tóth Zsuzsanna

 

felkészítő pedagógus: Takács-Nagy Anita

 

  1. Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata:

Bakó Lili

File Jázmin

Tóth Alexandra

 

felkészítő pedagógus: Szemán Erzsébet

 

Gratulálunk minden csapatnak és felkészítőjüknek a sikeres megmérettetéshez.

A verseny szervezéséért köszönetet mondunk Gönczi Márta tanítónőnek és Tóthné Szántó Gabriella tanárnőnek.

 

Köszönjük a Berettyóújfalui Tankerületi Központ és a Szoboszló Coop Kft. anyagi támogatását a vetélkedő megszervezéséhez.

 

 

 

 

Tudásbajnokság

 

2024. március 22-én a Tudásbajnokság vármegyei döntőjén vettek részt az 1. b osztályos kisdiákok.

Izgatottan várjuk az eredményeket!

 

 

Beiratkozás

 

 

Tisztelt Szülők!

A 2024/2025. tanévre vonatkozó beiratkozást támogató, tájékoztató segédletet honlapunkon elérhetővé tesszük. 2024. március 27-én (szerdán) kerül megnyitásra ez a beiratkozás szülői felület (BÁI), amely a szülőknek/törvényes képviselőknek lehetőséget nyújt arra, hogy előzetesen beküldjék gyermekeik adatait az adott általános iskolába.

 

 

 

 

Energiakaland

Iskolánk két évente rendezi meg az Energiakaland nevű versenyt, amelynek célja a környezettudatosságra, energiatakarékosságra való figyelem felhívása játékos formában.

A versenyen 7 iskola 3 fős 7. és 8. osztályos tanulókból álló csapata vett részt. Előzetes feladatuk az előző évekhez hasonlóan egy hulladékból termék elkészítése volt, amelyet be is kellett mutatniuk. Nagyon ötletes megoldásokat találtak ki. A legötletesebb terméket a zsűri különdíjjal jutalmazta. Felhívtuk a tanulók figyelmét a Föld órája eseményre, amely a WWF által életre hívott, minden év márciusának utolsó szombatján megrendezésre kerülő nemzetközi esemény, melyben arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés szükségességére. A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából, és 2008-ban vált nemzetközivé. Jeleztük a tanulóknak, hogy ebben az évben 2024. március 23-án 20.30-tól 21.30-ig tart ez a fontos esemény, reméljük többen csatlakoztak hozzá!

A zsűri tagjai:

Buka László (Városszépítő Egyesület elnöke) zsűri elnöke

Turiné Kovács Ildikó (Népegészségügyi Osztály munkatársa)

Nagyné Urbán Julianna (iskolánk matematika-kémia szakos tanára)

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

1.hely Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola „Hasznosak” csapata Hajdúszoboszló

2. hely Kossuth Lajos Általános Iskola „Vagányok” csapata Sáránd

3. hely Veres Péter Általános Iskola „Újrahasznosítók „ csapata Nagyhegyes

Köszönjük a hajdúszoboszlói Városszépítő Egyesület és a Hungarospa Gyógyfürdő támogatását, valamint a versenyen résztvevő tanulók és felkészítő nevelőik munkáját!

Takácsné Nagy Gyöngyi

szervező

 

Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny

 

A Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny évek óta nagyon népszerű iskolánkban. Március 21-én 30 matematikát szerető tanulónk írta meg az idei versenyfeladatokat. Az áprilisi eredményhirdetésig izgatottan várjuk az összesített eredményeket.

 

Diákolimpia

 

 

A Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola labdarúgó csapata a körzeti döntőn a II. korcsoportban 3. helyezést, a IV. korcsoportban 4. helyezést ért el.

A II. korcsoportos csapat tagjai: Györfi Sándor, Gyökeres Roland, Fodor Ádám, Bajnok Sándor, Lengyel Milán, Kollát Bonca

A IV. korcsoportos csapat tagjai: Soós Martin, Miklós Roland, Péter Bálint, Kohlberger Márk, Nyitrai Gergő, Rásó Roland

Felkészítő nevelő: Pál László

Gratulálunk!

 

Adó 1%-ának felajánlása

 

Tisztelettel kérjük, hogy személyi jövedelemadó bevallásuknál támogassák a Pávai Vajna Ferenc Általános Iskoláért Alapítványt adójuk 1%-ával!

Adószámunk: 18547199-1-09

Minden felajánlást köszönettel fogadunk!

 

 

Iskolai ünnepség

 

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából rendezett iskolai ünnepségen az 5.a és 5.b osztályosok műsorát nézhették meg tanulóink, nevelőink. Látványos műsorukkal felidézték a forradalom eseményeit, méltó megemlékezést biztosítva az iskola közössége számára. Köszönjük az ötödikes tanulóknak és felkészítő nevelőiknek: Nagyné Urbán Julianna és Tóthné Szántó Gabriella tanárnőknek a különleges élményt!

 

Pávai hét

 

Iskolánk névadója, Pávai Vajna Ferenc emléke előtt tisztelegve rendezzük meg minden évben a Pávai hetet. Ezen a héten diákjaink meghallgattak egy nagyon szép rádiós műsort névadónk életéről, munkásságáról. Tanulmányi versenyen mérték össze a tudásukat, a rajzversenyen vidám, kreatív rajzok készültek „ Tavasz, kikelet..” témában , amelyekből kiállítást rendeztünk az aulában. Pávai Vajna Ferenc születésének 138. évfordulóján március 06-án koszorúzással emlékeztünk meg. A fürdő előtti szobornál a város és a gyógyfürdő képviselőivel együtt koszorút helyeztek el a diákönkormányzat képviselői. Csütörtök délután foci- és kosárbajnokságon vehettek részt a felső tagozatosok, osztályok közötti kiütő versenyen az alsó tagozatosok. A Meseposta program gazdagította a Pávai hét eseményeit, játékos formában ismerkedhettek meg a tanulók a posta szolgáltatásaival. Pénteken az eredményhirdetésen vehették át a versenyek helyezettjei az okleveleket és a jutalmakat.

 

Komplex tanulmányi verseny eredményei:

 

1.a osztály:

1. Takács Fanni

2. Erdei-Szigeti Nimród

3. Kovács Boglárka

 

1.b osztály:

1. Molnár Vivien

2. Kádár Viktória

3. Nagy Zoé

 

2.osztály:

1. Kovács Sándor 2.b

2. Molnár Emma Regina 2.b

3. Németi Kristóf 2.b

 

3. osztály:

1. Kiss Inez 3.b

2. Péter Barnabás Erik 3.a

3. Tóth Gabriella 3.a

 

4. osztály:

1. Szoboszlai Ádám Krisztián 4.a

2. Farkas Botond 4.b

3. Prokai Panna 4.b

 

Felső tagozat:

  1. 8.b Ungai-Pataki Viktor, Kohlberger Márk, Varró Adrián, Ónadi Zsanett

 

  1. 8.a Ispán Lőrinc, Kurucz Gergő, Tulipán Alexandra, Dormán Gyula

 

  1. 7.b: Kiss Ákos, Nagy-Burzan Bence, MolnárZoltán, Beke Bertalan

 

Rajzverseny eredményei

 

1-2. osztály

  1. Szél Dorina 2.b

  2. Kollát Berill 2.b

  3. Jóna Gréta 2.b

Különdíj:

Kovács Léna 1.a

Tóth Munkácsi Miklós 2.a

 

3-4. osztály

  1. Varga Beatrix 4.b

  2. Páva Noémi 3.b

  3. Jóna Bence 3.a

Különdíj:

Kapitány Vivien 4.a

Tóth Emese 3.a

 

Felső tagozat

 

  1. Sóvágó Sára 6.a

  2. Hajdu István Botond 5.b

  3. Szilágyi Csenge 5.a

 

Meseposta

 

Ezen a héten zajlik iskolánkban a névadónk tiszteletére a Pávai hét és ezzel egy időben az országos projekthét, ami a Pénz7 elnevezést viseli. Ezek keretében március 4-én és 5-én a Magyar Posta szolgáltatásaival ismerkedtek meg alsó tagozatos tanulóink. Bélyegeket gyűjtöttek, képeslapot címeztek. A másfél órás foglalkozás végén tiszteletbeli kis postásokká váltak: volt, aki kézbesítési munkatárssá, volt, aki ügyintézővé vált. Jó hangulatú délelőttöt töltöttek együtt a Mesepostán!

 

Curie Környezetvédelmi Emlékverseny

 

A Curie Tehetséggondozó és Oktatásfejlesztő Közhasznú Alapítvány a Magyar Tehetséggondozó Társaság kémia és környezetvédelmi szekciójával és a Merlin Ház Tehetségpontjának közreműködésével a 2023/2024-es tanévben is meghirdette a Curie Környezetvédelmi Emlékversenyt az általános iskolák 3-4. osztályos, 5-6. osztályos, 7-8. osztályos, továbbá a középiskola 9-10. és 11-12. osztályos (ill. más iskolatípusok ennek megfelelő évfolyamok) magyarországi és határainkon túli magyar tanulói számára. A verseny témája minden korcsoportra vonatkozóan: Közlekedés és környezetvédelem, Aggteleki Nemzeti Park. Iskolánk 6. évfolyamos tanulói a területi döntőbe jutottak, amely a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban került megrendezésre. A versenyen tesztlapot kellett kitölteniük, és egy kísérletet kellett elemezniük megadott kérdéssor alapján. Az eredmények alapján 3. helyezést értek el, amelyhez gratulálunk!

A csapat tagjai: Balla Jázmin, Sóvágó Sára, Péter Bálint Mór

Felkészítő tanár: Takácsné Nagy Gyöngyi