február 2024

Farsang

 

Február 23-án délután iskolánk diákjai farsangi bulin vehettek részt. Az alsó tagozatosok osztály keretben csináltak jelmezversenyt, táncoltak, tomboláztak. A felsősöknek az ebédlőben volt jelmezes felvonulás, disco, büfé, tombolasorsolás.

 

Civil Roadshow

 

Iskolánk a pénteki napon vendégül látta a civil egyesületek közül a Hajdúszoboszlói Néptáncegyüttest,
a Hajdúszoboszlói Nyugdíjas Pedagógusokért Alapítványt, a Shotokan Karate Egyesületet,
az Akarat Sportkör Hajdúszoboszlót, a Főnix Versmondókört, a Kosárfonó szakkört és a Hajdúszoboszlói Sportegyesületet.

A Civil Roadshow célja, hogy a tanulók és családjaik körében népszerűsítsék városunk civil közösségeit. A tanulóink szívesen kipróbálták magukat a sportágakban, a néptáncban, a szavalásban. Örülünk, hogy részesei lehettünk ennek a szép kezdeményezésnek.

 

 

 

Leendő első osztályosok farsangi játszóháza

 

Kedd délután a nagycsoportos óvodások farsangi játszóházra érkeztek az iskolánkba. A tanító nénik színes programokkal várták őket: kézműves foglalkozáson paradicsommadár farsangi álarcot készítettek, táncoltak, énekeltek, farsangi cirkuszba látogathattak el, ahol egyensúlyozhattak, tűzkarikán léphettek át, kötélen táncolhattak esernyővel, és sok más vidám élményben lehetett részük.

 

 

Járási népdaléneklési verseny

 

Iskolánk tanulói: Mányi Alíz Eszter és Rugan Diána részt vettek a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola népdaléneklési versenyén, ahol bronz minősítést szereztek. Felkészítő nevelőjük: Kathona Mónika

Gratulálunk a szép eredményhez!

Közlemény

Tisztelt Szülők!

2024.február 12-én hétfőn iskolánkban a tanítás a szokott rendben folytatódik.

Köszönöm a megértésüket és a türelmüket.

Üdvözlettel:

Szabó Gyuláné

igazgató

 

Tájékoztatás

Tisztelt Szülő!

 

Iskolánkban a fűtési rendszer javítása folyamatban van. Amennyiben vasárnap délig a hibát sikerül elhárítani, és az iskolában a fűtést újra elindítani a hétfői napon a tanítás a megszokott rend szerint folytatódik.

 

Ha a hétvégén a problémát nem sikerül elhárítani, akkor hétfőn (2024. 02.12.) a tanulók részére nem lesz tanítás, de igény szerint ügyeletet biztosítunk.

Kérem, hogy ha kérnek ügyeletet az osztályfőnök számára jelezni szíveskedjenek. (KRÉTA rendszer, telefon)

 

Az iskolai munkarend visszaállásáról a KRÉTA rendszeren és az iskola honlapján is értesítem Önöket. Kérem, folyamatosan figyeljék!

 

Megértésüket és segítő együttműködésüket köszönöm!

Szabó Gyuláné

igazgató

Szép Magyar Beszéd verseny

 

Szerda délután került megrendezésre a Pávai Vajna Ferenc Általános Iskolában a kistérségi Szép Magyar Beszéd verseny. A Kazinczy alapítvány minden évben meghirdeti a versenyt, hogy ezáltal szolgálja az ifjúság anyanyelvi nevelését és a beszédkultúra fejlesztését. A versenyen képviseltette magát a Hőgyes Endre Gimnázium, a Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola, az Ebesi Arany János Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a hajdúszováti Diószegi Lajos Általános Iskola és a város általános iskolái. A tanulók 5-6. osztályos és 7-8. osztályos korcsoportban versenyeztek. A versenyzőknek egy szabadon választott és egy kötelező szöveget kellett kifejezően felolvasniuk egy három tagú zsűri előtt, akik többek között pontozták a szövegértést, a hangsúlyozást, a beszéd tisztaságát. A zsűri tagjai: Petőné Papp Margit középiskolai magyar nyelv és irodalom szakos tanár, Zsigmond Mónika logopédus, Juhász Ilona a Kovács Máté Városi Könyvtár volt vezetője. A délután folyamán nagyon szoros versenyben a következő eredmények születtek:

5-6. évfolyamon

  1. helyezett

Kerek Zoé

Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Felkészítő: Kedves Tünde

  1. helyezett

Jónás Szabolcs

Bárdos Lajos Általános Iskola

Felkészítő: Arany-Dóró Kitti

  1. helyezett

Lőrinc Petra

Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Felkészítő: Szabóné Juhász Emese

7-8. évfolyamon

  1. helyezett

File Jázmin

Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Felkészítő: Kedves Tünde

  1. helyezett

Tóth Zsuzsanna

Bárdos Lajos Általános Iskola

Felkészítő: Arany-Dóró Kitti

  1. helyezett

Szabó Lilla

Hőgyes Endre Gimnázium

Felkészítő nevelő: Nagyné Kovács Angéla

 

A kisújszállási országos döntőben a kistérséget File Jázmin 7. osztályos tanuló képviseli. Gratulálunk, és jó felkészülést, sok sikert kívánunk!

 

Darts Matek a Pávaiban

 

Változatosabbak, színesebbek lehetnek a matematika órák az iskolánkban, mert a Darts Matek egy olyan egyedülálló, innovatív digitális oktatási szoftver, amely lehetőséget biztosít a matematikai alapok élményalapú, játékos módon történő elsajátítására, gyakorlására egy népszerű és izgalmas sport, a darts által. A programban 6 különböző játék közül lehet választani:

Tábla színezés

Darts puzzle

Szám memória

Szám megnyomás

Szektor puzzle

Számolós feladat

Köszönjük szépen a Berettyóújfalui Tankerületi Központnak, hogy lehetőséget kaptunk a Darts Matek oktatási szoftver használatára!

 

 

Curie területi matematika emlékverseny

 

Iskolánk adott helyszínt pénteken 14 órától a Curie matematika emlékverseny területi fordulójának. 3. 5. 7. 8. 9. 10. évfolyamosok mérhették össze a tudásukat az írásbeli fordulón. A feladatlapok kijavítása után az eredményhirdetésen dőlt el, kik jutottak a döntőbe!

Gratulálunk a díjazottaknak és a felkészítő nevelőknek!