december 2023

Adventi gyertyagyújtás

 

 

A negyedik gyertyát, a szeretet gyertyáját a negyedik és nyolcadik osztályosok közös éneke után gyújtottuk meg. Csondor Kata: Add tovább című száma szépen szólt a kicsik és nagyok közös előadásában. Méltóképpen zárta az adventi időszakot üzenetével kívánva áldott, békés karácsonyi ünnepeket alsó és felső tagozatosoknak egyaránt, illetve az iskola minden dolgozójának.

Jut még bárkinek

A tiszta fényből egy cseppnyi láng

Jókedv könny helyett

Ha másod nincs is, ha másod nincs is

Csak add tovább…”

 

Karácsonyi műsor

 

 

December 20-án délután gyönyörűen feldíszített tornaterem és meseszép színpadi kép fogadta a karácsonyi műsorra érkező szülőket, tanulókat, pedagógusokat. A második évfolyam produkciója elvarázsolt bennünket, igazi karácsonyi hangulatot teremtett. A fények, a zenék, az angyaltánc, a szívhez szóló versek és a színdarab karácsonyi ajándék volt minden néző számára. Köszönjük a gyerekeknek és a felkészítő nevelőknek: Tóthné Vincze Krisztina, Gönczi Márta Piroska tanítónőknek és Kerékgyártó Csaba tanító bácsinak és mindenkinek, aki hozzájárult a karácsonyi műsor sikeres lebonyolításához!

 

Családi nap

 

 

Péntek délután kicsik és nagyok együtt készülhettek a karácsonyra a Pávai iskola családi napján. Vidám hangulatban lehetett szebbnél szebb karácsonyi ajándékokat vásárolni, finom süteményeket kóstolni, kézműveskedni, táncra perdülni a flashmobon, vagy kipróbálni az énektudásunkat a karaoke versenyen.

Kiderült, ki nyert az „ Iskola karácsonyi képeslapja” pályázaton / Kollát Borka 5.b/, volt „ Ronda karácsonyi pulcsi” és „Legszebb karácsonyi manó és adventi koszorú” verseny is. Mesés ünnepi fotók készültek a kandallós fotósaroknál, illetve nagyon népszerű volt a gurítós szerencsejáték is. Köszönjük szépen mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy a családi nap sikeres legyen, és támogatta vásárlásával az iskola alapítványát!!

 

Lázár Ervin Program

 

 

2023. december 14-én a Lázár Ervin Program keretében a 2-3-4. évfolyamok a „Mese, mese, meskete..” című előadáson vettek részt a művelődési központban. A Bürkös zenekar és a Nyíregyházi Tánctanoda kalandos utazásra vitte a gyerekeket a magyar népzene és népi ének világába. Minden osztálynak nagyon tetszett az interaktív táncelőadás.

 

 

Adventi gyertyagyújtás

 

 

A harmadik osztályosok szép kis műsora és a hetedik évfolyam éneklése után meggyújtottuk az adventi koszorún a harmadik gyertyát, az öröm gyertyáját. Örömteli várakozást kívánunk minden kis diákunknak itt az iskolában és otthon a családjuk körében!

 

Adventi ünnepség

 

December 11-én a művelődési központban a Hajdúszoboszlói Nyugdíjas Pedagógus Egyesület adventi ünnepséget tartott, ahol díszdiplomásokat köszöntöttek fel.

Béres Miklósné elnök asszony iskolánkat kérte fel, hogy karácsonyi műsorral köszöntsék az ünnepelteket. A második osztályos tanulóink örömmel tettek eleget a kérésnek, és nagyon megható produkcióval lepték meg a nyugdíjas pedagógusokat.

 

 

Adventi hangverseny

 

December 8-án intézményünk - a Zichy Géza Alapfokú Művészet Iskola kihelyezett tagozataként - Adventi hangversenynek adott otthont, ahol furulya, trombita és tenorkürt tanszakos tanulóink előadását, valamint szolfézs énekkarát hallgathatták meg a szülők és a pedagógusok.

Fellépő tanulóink:

Budai Izabella 2.a, Mazsu Luca 3.b, Kiss Inez 3.b, Gombita Gabriella 4.a, Karika Natália 4.a, Komódi Andrea 4.a, Kovács Adriána 4.a, Kurucz Bence 4.a, Németh Marcell Zalán 4.a, Szoboszlai Ádám 4.a, Hajdu István Botond és Békési Benett 5.b osztályos tanulók.

A hangverseny után a Népművészet tanszakos gyerekek alkotásaiból rendezett kiállítást is megtekinthették a résztvevők.

Gratulálunk a fellépőknek és a felkészítő pedagógusoknak: Pap-Németi Erzsébet, Szűcs Henriett, Danguly Tünde és Pozsonyi Péter zenetanároknak.

 

Adventi gyertyagyújtás

 

 

A második és hatodik évfolyam műsorával színesítve meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát, a remény gyertyáját. Mindenkinek kellemes készülődést kívánunk az ünnepekre!

 

Télapó itt van…

 

 

Ma délelőtt a Pávai iskolába is ellátogatott a Mikulás. Manói kíséretében bekopogott az osztályokba, és ha szívesen fogadták, énekeltek neki egy téli dalt, nagy piros puttonyából szaloncukrot, csomagot vett elő, és megajándékozta az ügyes gyerekeket.

 

Adventi gyertyagyújtás

 

 

Pénteken az első órában az ötödik osztályosok énekeltek egy szép karácsonyi dalt a felső tagozatosok tanulóknak , az első osztályosok vidám kis műsort adtak az alsó tagozatosoknak. A műsor után igazgatónő meggyújtotta az adventi koszorún az első gyertyát, ezzel kezdetét vette a Pávai iskolában az adventi időszak. Izgatottan várjuk a sok örömteli eseményt, programot.