november 2023

„Olvasom. Értem!” – megyei szövegértő verseny

 

 

A püspökladányi Kálvin Téri Általános Iskola megyei szövegértő versenyén másodikos és negyedikes kis diákjaink ügyesen szerepeltek.

2. évfolyam Kovács Sándor

Németi Kristóf

 felkészítő nevelő: Gönczi Márta Piroska

4. évfolyam Kurucz Bence

Szoboszlai Ádám

felkészítő nevelő: Holb Béláné

Két tanulónk az első tíz helyezett között volt: Kovács Sándor a 7. helyen, Kurucz Bence a 8. helyen végzett a megyei döntőn.

Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő nevelőknek!

 

Megyei döntő

 

A Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola 4. korcsoportos csapata a Futsal Diákolimpia megyei döntőjében Debrecenben 3. helyen végzett.

 Gratulálunk a csapat minden tagjának és felkészítőjüknek, Pál László tanár úrnak a szép eredményhez!

 

Diákolimpia

 

A Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola 4. korcsoportos csapata a Futsal Diákolimpia megyei elődöntőjén Berettyóújfaluban 1. helyen végzett, így jövő héten döntőt játszhatnak a megyei bajnokságon. Gratulálunk!

 

 

Notebook-hírek

Az RRF-1.2.1-2021- 2021-00001 projekt keretében kapott a 7. évfolyam 18 db és az intézményünk iskolai használatára 12 db HP Pro x360 Fortis 11 hüvelykes G11 notebookot.

Az 5-6. évfolyamosok most regisztrálhatnak, ha szeretnének igényelni, és ők 2024 tavaszán kapják meg a laptopokat, hogy a tanulást, az otthoni felkészülést segítsék az informatikai eszközök.

A notebook üzembehelyezési útmutatója

November 13. : A magyar nyelv napja

 

 

Édes anyanyelvünk a nemzeti örökségünk része!

  • Vigyázzunk rá!

  • Őrizzük!

  • Ápoljuk!

 

A magyar nyelv sokszínűsége utánozhatatlan, ennek köszönhetően oly gazdag a mi nyelvünk, igazi Kánaánja a szólásoknak, közmondásoknak!

 

Ez alkalomból játékra hívtuk az osztályokat.

Illusztrálniuk kellett egy szabadon választott szólást vagy közmondást!

 

 

Az osztályoktól nagyon kreatív ötleteket, igényes rajzokat kaptunk, amelyekből kiállítást készítettünk. Köszönjük szépen!

Ica néni és Gabika néni

 

Pályaorientációs nap az iskolánkban

November 10-én pénteken iskoláink tanulói különböző helyszíneken ismerkedhettek foglalkozásokkal, szakmákkal, munkaeszközökkel.
Az alsó tagozatosok ellátogattak a Mentőállomásra, a Vasútállomásra, a Tűzoltóságra, a Tourinformba, Kövér Imre - Gumiszervízbe és az Axis-Therm Kft-hez.
Az 5-6. osztályosok betekintettek az iskola konyhájára, aztán tájékoztatást kaptak a Városgazdálkodási ZRT. –nél a ZRT. működéséről, beleülhettek a kukásautóba,  megnézték a fűkaszát, az emelődarut, a gépeket és a telephelyet. Végezetül a Tűzoltóságnál tettek látogatást.

A 7-8. osztályos tanulók is az iskola konyháját tekintették meg először, aztán a Szűcs Tüzépen  egy tájékoztatás keretében megnézték a kiállítótermet az udvart, a raktárakat, és a nyugati soron lévő Betonkeverő üzemet, ahová Dottóval utaztak. A Vasútállomáson meghallgatták a főpénztáros előadását a szakmákról, a vasútállomás működésről. Innen az Ipartelepre mentek, ahol Görög Csaba vezetésével ismerkedtek a motorszereléssel, autószereléssel, kovácsműhellyel, lakatosműhellyel és a könyvelőirodával.
A gazdag programokat köszönjük a főszervezőknek,  Gönczi Márta tanítónőnek és Pál László tanár úrnak!